…blev det i torsdags på morgonrastningen. Hade som vanligt gått en liten sväng med båda hundarna. Kommer hem och som vanligt har Troy lite väl bråttom upp på bron. Vad han inte vet är att det är aningen halkigt på de nya trätrappstegen…och när han ”skuttar” upp så glider ena baktassen så att tårna kilas ned mellan de två brädorna på trappsteget!

Jag är strax bakom och kastar mig ned för att hålla fast Troy. Hann tänka att dragsäsongen är över redan innan den börjat – han kommer att bryta tårna och slita sönder bakbenet 😣. Försöker ropa på Melker, men det hörs inte in. Bankar på plåten som utgör vägg i altanräcket. Han kommer ut (barfota!), men vi får inte lös tassen. Han hämtar hammare, men den orkar inte bryta i brädorna. Han hämtar ett järnspett (ingen av oss vet var kofoten är) och kan bryta upp ena brädan lite så att tassen kommer lös.

Det slutade bra – Troy har varken ömmat eller haltat efteråt, men usch vilken puls man hann få!

Igår lördag var en trevligare dag då vi var till Lycksele för att fira två 75-åringar. Cafébesök, museum (Skogs-) och restaurangbesök. Hundarna fick spendera dagen på hundpensionatet. Premiär för Ilo att vara bortlånad, men det hade gått bara bra.

I veckan har vi fått två ordentliga omgångar med snö så det har blivit en hel del skottning. Jag kollade med tumstocken idag och snödjupet här är ca 37 cm.

Den blöta snön har tyvärr gjort sörja av skidspåret runt Holmen, men elljusspåret är preppat så att det går att åka skate. Varit för en timme idag och senare fick Troy en tur med kicksparken hör hemifrån då skidspåret ännu är lite tunt och delvis mjukt.

Ilo tycker det är skitkul med snö – helst vill han skutta i djupsnön hela tiden. Mindre roligt är att det blir massor av snöbollar i pälsen så idag har han fått duscha!