Jag vet inte riktigt var jag ska börja – men vilket år 2014 blev!!!

Vintern 2014 i Umeå blev som aldrig av på riktigt, tex under februari så var det mest varmt, grått och blött – om jag minns rätt så hade vi endast knappt 8 soltimmar på hela månaden vilket var långt under det tidigare min-rekordet. Det här var ju vintern när Troy skulle skolas in i draghundsvärlden, men det blev inte mycket ”riktig” träning denna vintern, dock hann vi vara med på en tidsträning som vi vann trots att det var dubbelspann med 🙂 Vindelälvsdraget blev ”stympat” till två dagar vilket gjorde att mina nya lagkompisar från Dalarna kastade in handduken i sista stund och jag och hundarna spenderade helgen i Överkalix i stället.

Vintern som övergick i vår blev lite av ”omvälvningens tid” – vi sa upp oss från jobben i Umeå och jag började jobba på Vildmarksdata i Sorsele två dagar i veckan. Faktum är att jag inte varit förkyld sedan dess! Det blev till att börja söka bostad kring Sorsele och köra en hel del bil under några månaders tid. Troy fick lära sig vara på hundpensionat vilket funkade bra, även om han inte fattat det här med att öppna-och-stänga-luckan själv 🙂

Sommaren började kyligt, vi var på 50-års-kalas på midsommar och det var nätt och jämt att temperaturen klarade av att hålla sig över nollan. Men sen kom värmen med besked och stannade länge. Vi flyttade från Umeå i slutet av juli i nära-30-graders-hetta, efter ena flyttlasset badade vi i Vindelälven kl 2 på natten för att svalka av oss. Sen var hela hösten fin, och man börjar ju undra var all nederbörd (som inte kom här) har hamnat eller när den kommer?!?

Vi fick snö i Sorsele redan under oktober, men flera gånger kom det lite regn eller blida direkt efteråt så det dröjde innan det var några mängder att tala om. Men en vit (och ganska kall) jul fick vi, tills dess hann det komma närmare en halvmeter med snö och skidspåren kunde inte bara dras upp utan även köras med pistmaskin och blev riktigt fina.

Året avslutas med några dagar i Överkalix – med lite mellandagsshopping, cafébesök, skidåkning mm.
Gott Nytt År