Igår hade vi äntligen en fin dag med lagom många minusgrader och det snöade inte mer än någon millimeter 🙂

Passade på att vara ute lite extra och började dagen i skidspåret med Ilo. Vi tog oss runt en ganska tung 7km-bana, och hade bara ett riktigt stopp där han snöbadade. Har lite svårt att motivera honom emellanåt, vi är ju ofta ganska ensamma i skidspåret, men idag fick vi faktiskt se en (okänd) skidåkare som vi körde om, även om hon sen åkte förbi under badpausen.

Eftersom det lätt fastnar snö i Ilos päls under tassarna så håller jag på och vänjer honom med att ha sockor på. Börjar funka riktigt bra nu på promenader så till veckan blir det även under dragträning. Igår var dock första gången de satt på framtassarna, men vi hann bara ut från gården så hade han slutat att bry sig om dem. Vi tränar även på att gå på höger sida av vägen eftersom han alltid vill hålla till vänster i spåret. Jag har även börjat träna på kommandona höger och vänster vilket är bra vid korsningar, men även annars i skidspåret.

Det har ju snöat massor i vinter och det är nästan så att jag längtar efter en kort blida så att det kan rasa lite snö från taken…. numera behöver man inte stege för att ta sig upp på garagetaket. På mitt mätställe ute på lägda så är det nu 103 cm djupt och börjar bli lite besvärligt att ta sig dit 🙂