När jag började jobba efter semestern så kändes det som att det knappt varit sommar, nätt och jämt att temperaturen tagit sig över +20 grader på fyra veckor. Men efter det har det hunnit vara riktigt varmt i ungefär två veckor, med flera dagar över +20 och det kändes faktiskt som sommar, även om det började skymma på kvällarna vilket vi här uppe i norr slipper under ”riktiga sommaren”.

Sen hade vi några nätter med lite frost i början av september, men sen har även denna månad varit riktigt varm med (förhållandevis) varma nätter och flera dagar med temperatur uppåt +15 grader.  Eftersom jag inte riktigt hann känna av semesterlugnet under semestern så tog jag ledigt en vecka i början av september. Ville vara hemma och ”bara vara”. Pyssla med lite av varje som inte hunnits med tidigare. Eller kanske inte prioriterats. Prognosen innan var att det skulle regna typ varje dag, men sen ändrades det och jag tror att det knappt regnade något…

Jag och Troy var upp till Ammarnäs och gick upp till Aigertstugan en dag. Bara för att vi kunde. Jag hade funderingar på att ta en fjälltur till under veckan, och då hade det nog blivit Tärnaby eller Hemavan för att se några andra toppar.

Men det hanns inte med – det kom nämligen ett husköp mellan! Nej – vi har inte flyttat. Ja – vi har köpt huset som vi bott i (hyrt) ett år! Det känns verkligen skönt att det var till salu och att vi kunde komma överens om priset, det ligger ju jättefint och är lite ”lagomt” långt in till Sorsele och även åt rätt håll med tanke på var min sambos närmaste familj bor. Vi ska fixa lite ny el, men annars är det inga stora ingrepp som behöver göras. Allt eftersom blir det väl att tapetsera och måla om, men så är det ju var man än bor.

Förra helgen hade vi mina föräldrar på besök och fick hjälp med att klippa häcken så nu är det lättare att se ut över älven även från gården.

0815-ammarnas 0821-rosablomma

0901-aigertstugan 0919-fore-hackklippning

0919-efter-hackklippning 0920-utflykt-laisan