I helgen har jag och Troy varit på jaktdressyrkurs hos Hundskolan Vision, kursen hölls i Ersmark utanför Skellefteå och förutom vi var det två kompisar med hundar plus ytterligare 10 för oss okända ekipage.

Oj, vilken bra helg – vi har lärt oss så otroligt mycket, och det känns som att huvudet är fullt av intryck, funderingar och tankar inför framtida träning. Troy har gått från att vara skällig och hoppig till att vara tyst och lugn 🙂 Vi har tränat på att gå fot och sitta kvar lugnt. Kursen var inriktad på jakt och därför har det varit många tillfällen med att träna hunden på att vara lugn vid uppflog och att sen kunna sitta tyst och stilla – den här biten skötte Troy utmärkt från första stund! Vi har även kommit in på apportträning, men där fick Troy göra annat eftersom han först måste kunna sitta lugnt innan vi kan ta itu med det. Så nu i veckan ska det tränas på ”håll fast”, förutom det andra som vi tränar ute, som att vara lugn, gå fot och kunna sitta oavsett varifrån kommandot kommer.

Vädret har varit underbart – tänk att det blev högsommarvärme så här i mitten av maj!?! Kroppen har inte riktigt hunnit vänja sig, och shortsen kom fram först i fredags. Nacken tycker väl inte att det var så kul – den är illande röd efter två dagar med rätt många timmar ute i T-shirt, det här med solskyddskräm har man inte hunnit tänka på… tack och lov fick jag låna lite kräm med solskyddsfaktor 15 i morse!

Nu är det då meningen att man ska jobba fem dagar, varför är inte helgerna längre, det finns ju så mycket annat kul att göra än att vara på jobbet 😉 Under veckan ska det bli lite hundträning förstås, men förhoppningsvis även egen träning som fått vänta några dagar då jag haft lite hosta.