Jag vet att man inte ska klaga på vädret för man kan inte göra något åt det, men jag är jävligt less på det blöta gråväder som har varit hela september och oktober. Visserligen ”varmt”, men det tycker jag inte att vi har nån nytta av…. mitten av oktober och det har knappt varit frost än.

I fredags var det faktiskt lite frost ute, och dimmigt, vilket inte är så konstigt med tanke på hur fuktigt det har varit hur länge som helst… När jag körde tillbaka mot jobbet efter att ha varit hem och lunchrastat hundarna så var det plötsligt så pass mycket ”motljus” att jag var tvungen att fälla ned solskyddet och man anade solen bakom dimman. Innan jag var framme på jobbet så hade dimman lättat och fram kom en klarblå himmel – äntligen! Skyndade mig hem efter jobbet (slutade kl 15) och tog med Ilo på en prommis i skogen. Vet inte vad han kände för dofter, men oj så han sprang!

Lördag med gråväder igen, även om det inte kom några större mängder regn – men grått, fuktigt och lågt till tak.

Sen så vaknar man söndagmorgon och inser att solen skiner 🙂 Äntligen (det är faktiskt 15 okt!) en morgon med lite frost, och klart väder! Har inte räknat hur många dagar det har varit helt regnfritt sen 1 sep, men de ryms nog på ena handens fingrar…. Så denna morgon är höstens första med riktigt fint höstväder – hoppas vi hinner få fler såna här innan mörkret tar över! Jag har börjat längta efter minusgrader och snö för nu är det mörkt ute, och det behövs pannlampa både på morgonrastningen och kvällstid.