…att skaffa glasögon. Bara att inse att man inte är 25 längre?!?

Jag har känt ett tag att jag haft ”jobbigt” att läsa mindre texter (tex innehållsförteckningar) eller då ljuset varit dåligt. Som att jag inte vetat hur långt bort jag ska hålla texten. Märkt att det blir tydligare på armlängds avstånd, men då blir ju bokstäverna så små ☺

Var till optiker i Arvidsjaur för två veckor sen och igår var det dags för hämtning. Ingen billig resa då progressiva var ”bästa” lösningen. Till att börja med ska jag använda dem mycket så att ögonen (hjärnan?) vänjer sig. Än så länge känns det mest som att jag ser suddigare, förutom när jag läser, men det kan visst ta två veckor att vänja sig.

På jobbet blir det terminalglasögon eftersom jag sitter vid datorn mest hela tiden.

Så här kommer jag numera att se ut ”till vardags”, men behöver dem inte tex vid träning än så länge:

image

Och den här synen kommer att möta mina kollegor på jobbet:

image