Idag blev sista draghundspasset för denna säsong – lite konstigt att komma till Nydala i fullt dagsljus (kl 19) och +9 grader… Ganska löst i spåret, men hård botten, så man blev ordentligt blästrad av all snö som sprutade!

Började med att köra pulka med Ayla, funkade bara fint även idag, vi nöjde oss med 1.8 km. I mål kopplade jag lös pulkan och for ett 4.2km varv med lina – bara full fart! En sak som jag observerade idag var att hon tvekade lite innan korsningar där vi ibland kört höger ibland vänster, man såg en anings vridning på huvudet och öronen vinklades – men så fort hon fått kommando och förstod åt vilket håll vi skulle så var det full fart. Jag får komma ihåg att vara tydlig med riktningen i god tid i fortsättningen.

Rasmus har också fått vara ute och röra på sig, men här nöjde vi oss med 1.8 km i lina, inte många hundar i spåret i kväll, men en omkörning hann vi med!

Jag dabbade mig och anmälde Rasmus till öppen klass på utställningen i Överkalix i maj, men tur som var har anmälningstiden inte gått ut än och NNKKs kanslist var supervänlig och flyttade över honom till veteranklassen.

I helgen var Ayla hos oss, passade på att träna pulka, men hann med lite slappande också.