Att sex (jobb)lediga veckor kan gå så fort!?! ”Sen sist” så har vi varit i Granåker en vecka, det var närmare +30 ute den dagen jag körde upp från Umeå under vecka 28.

Under dagarna här blev det lite träning, bla min MTB-runda som jag lyckades köra under timmen. Vi hann med en liten släktträff på svärfars sida och efter det en snabbis upp på Nalovardo. Det hade varit varmt och inte regnat på ett tag och var väldigt torrt och ingenstans där vi eller hundar kunde blöta oss, så vi gick bara upp en liten bit – hade faktiskt inte ens fika med oss, bara lite vatten som vi alla fyra delade på.

Sedan bar det av upp till Överkalix, fortfarande soligt och varmt ute! Första dagen joggingtur, massage, fika på Brännvalls och middag hos brorsan med sambo. Trots värmen var vi ut på korta joggingturer varannan morgon, någon gång fick Troy följa med mig, men det är mer mental träning för både honom och mig än fysisk träning. Sen var det förstås marknad också, ungefär lika varmt som vanligt kan man väl säga.

Både i Granåker och i Överkalix så har vi badat i älven FLERA gånger, det är många år sedan jag tagit så många dopp på en sommar! Vindelälven och Kalixälven ger bättre svalka (det var INTE kallt i vattnet) än vad tex Bäcksjön utanför Umeå gav, även om det kvällsdoppet också var skönt.

Tillbaka i Umeå så var det flyttförberedelser som var högsta prio. Packa ned i kartonger och sortera ut det som skulle till ÅVC. Värmen fortsatte och om det är någon som tvivlar så kan jag bekräfta – JA, man svettas även om man tycker att man ”bara står still” och ställer ned grejer i en kartong! För en gångs skulle var det skönt med liiiiite svalkande vind på balkongen på kvällskvisten!

Lördag 26 juli var det så dags för det STORA flyttlasset att gå upp mot Sorsele. En skåpbil full med grejer, och i vår bil vi själva, hundarna och vår packning för de närmsta veckorna. Allt bars sen upp på övervåningen i huset där vi ska bo. Att bära grejer och kartonger en trappa upp kändes i kroppen, mest ben och rumpa som fick jobba, men även axlar och rygg fick sig en genomkörare!

Allt vårt pick och pack rymdes inte i skåpbilen så på söndagmorgon var det dags att bege sig mot Umeå igen, denna gång med släp bakom volvon. Drygt 16 timmar senare var vi tillbaka i Granåker efter att ha lossat grejerna i huset och vid tvåtiden på natten kunde vi ta ett svalkande dopp i älven!

Tisdag var det återigen dags för en tur med släp mot Umeå. Denna gång fick Troy stanna på hundpensionatet medan Rasmus följde med oss. Denna vända var det packning av det sista, åka till ÅVC, se till att städfirman blev klar, låta kvartersvärden besikta lägenheten och sedan kunna lämna in nycklarna innan vi åkte västerut igen. Vi hann även med att köpa oss en andra-bil, och jag tog mig ur och var på blodcentralen för en liten donation. Lossningen blev först på torsdag eftersom det gick åska och kom rejäla regnskurar när vi kom med släpet på onsdagskvällen.

Resten av veckan ägnades åt vila/rekreation och återhämtning, bla lite ”riktig” träning men även ett besök på festivalen RockOut Wild vid Nalovardo. Trevligt arrangemang och synd att inte fler letat sig dit!

orange-blomma-2014

solnedgang-okx

rockoutwild