Vem hade trott att vi skulle hinna med (minst?!) två snöoväder redan innan jul och nu så här i mitten av december har vi redan hunnit skotta bort snön från taket på ”glasburen” två gånger! Efter förra snöovädret var jag ut på lägda bakom huset och försökte att mäta snödjupet på ett ställe där det varken blåst bort eller dit snö (det drevade rätt mycket då den snön kom) och mätte ca 33 cm. Nu idag lyckades jag nätt och jämt med att ta mig till samma ställe – det har snöat, drevat och skottats snö på vägen dig så att jag sjönk ned i princip till midjan. Ska det fortsätta så här så måste jag se till att få med mig en full-lång tumstock nästa gång för den är avbruten vid 1 m och idag är det 78 cm på mitt mätställe….

Förra helgen när det var busväder var jag och Ilo (och Sigrids Hannibal som var på tillfälligt besök) iväg till Arvidsjaur på draghundsläger ordnat av Skellefteå Draghundsgäng. Ovädret blev inte lika intensivt som jag befarat, även om det snöade och blåste mest hela tiden. Jag använder oftast ett par ”lite större” skidglasögon när det snöar (likadana som tex Stina och Weng har), men i sånt här busväder så såg man ändå knappt nåt efter någon kilometer pga snön som fastnade på dem. Men vi körde alla pass som planerat, jag som åkte dit efter lunch på fredagen hann med intervaller, hundkörning och teknikträning på fredag. Lördag hundkörning och mera teknik. Söndag var sitt varv med resp. hund samt ett eget.

Nu i veckan så blev det först för kallt när jag tänkte köra på onsdagkväll och sen så kom det mera snö… Idag har jag och Ilo dock varit ut i skidspåret igen – lite mjukt och löst och en hel del renspår – men det gick bra att åka ändå. Kvällen ska spenderas med kollegorna och käka julbord.

För er som inte är på Facebook eller Instagram så finns jag numera på båda ställena, än så länge är mitt instakontot öppet, klicka här

Snön når nästan ända upp till garagetaket

Mycket snö på torkvindan 15 dec

Fint ljus över Nalovardo på lunchen luciadagen

Snödjup 16 dec 78 cm

Snödjup 27 nov 33 cm