Oj, vad länge sen jag skrev nåt här… Skyller på att det är fullt upp med jobb och valpuppfostran, och lite träning förstås (i väntan på snön!), men vi har även hunnit med lite underhållning. Vi tar det från början:

Ljust & Fräscht 10 nov LÄNK
Vi var och tittade på föreställningen i Exel Arena. Jag var väl inte direkt på humör, men det var lagom avkopplande att höra dem (Fredrik Lindström och Henrik Schyffert) prata om oss svenskar, hur vi inreder och förverkligar oss själva. Premiär för oss att besöka den nya innebandyhallen Exel Arena. Satt på första raden på läktaren så vi såg bra.

Bo Kaspers Orkester 17 nov LÄNK
Tog med mina föräldrar på konsert i Aula Nordica. Bra platser i princip rakt framför scenen, rad 8 och hade mixerborden närmast bakom oss. Helt suverän konsert – bland det bästa jag sett – även om jag kanske inte springer på konserter så jätteofta. Framförallt så mycket bätte live än på skiva (i ärlighetens namn är det mest via Spotify nu), jag trodde att nya skivan var lite för ”tam” för att spelas live – vilken tur att jag hade fel – musiken var så mycket mäktigare i verkligheten. En hel del sorgliga och allvarliga texter dock…

SVK-utställning 24 nov LÄNK
Premiär på utställning med Troy på Forslunda här i Umeå. Var rätt nervös när jag åkte dit i morse – skulle han tvärvägra i ny miljö eller skulle det slå över åt andra hållet och bli bara hopp och skutt och bus?? Tack och lov hände inget av det – han skötte sig jättebra på sin första utställning. Största problemet var faktiskt att få in honom i lokalen – både dörren och golvet var ju lite läskigt… (han gillar inte klinkers eller marmorgolv). Sen inne i ringen så var han kanske inte exemplarisk, men å andra sidan hade vi varken tränat på att stå, springa eller bli kollad i munnen av okända 🙂 Resultatet blev Very Good och andra plats i valpklassen där ”konkurrenterna” var två hannar som båda var ca 3 mån äldre, så kan det ju bli när valpklass ä 4-9 mån och på den tiden hinner det hända mycket. Domarkritik finns på Troys sida.

En hel del tid går åt till prommisar och andra aktiviteter med Troy. Ibland känns det som att jag borde satsa på lite ”högre kvalitet” på det vi gör, men det är bara att inse att tiden och därmed även orken och tålamodet inte alltid räcker till. Vi är dock ute minst två längre svängar varje dag och han får springa lös så mycket det går. Senaste ca två veckorna har han börjat röra sig lite längre bort från mig, men det handlar ändå bara om ”lovar” på kanske 25-30 meter bort innan han vänder och kommer tillbaka till mig. Jag håller mig kall, kollar bara vad han verkar syssla med och går vidare, det är han som ska hålla rätt på mig och inte tvärt om (så länge han inte är i fara). Nåt han verkligen gillar är att plocka upp allt möjligt skräp som ligger både i skogen och kring cykelbanorna. Favoriter bland pinnar och annat ute i skogen är mer eller mindre ”träd”, helst så stora och tunga att han nätt och jämt orkar bära dem, han har flera gånger försökt få med sig omkullfallna småträd som är så grova att han knappt kan greppa runt dem 🙂