I onsdags var jag på en ”snabbvisit” till Malmö. Avresa med flygtaxi 05:30 för att åka med SAS en timme senare, men så ville inte SAS. De hade ett annat plan med tekniska problem i Kiruna som skulle till Umeå och sen till Arlanda, och så tyckte de tydligen att det var viktigt att försöka få med så många passagerare som möjligt från den flighten (som skulle gå från Umeå vid 8) på vårt plan att de lät oss andra vänta och inte hinna med anslutningsflyg… Vi tog mark på Arlanda kl 08:05, men sen tar det ju lite tid att åka fram till gate:n så jag fick inte åka med 08:10-planet till Malmö utan var redan ombokad till kl 09:25. Fick ta flygtaxin direkt till reklambyrån och var trots allt bara två minuter sen!

På vägen hem var det MalmöAviation som gällde, men inte heller nu blev avgångarna i tid. Försening från Malmö pga att planet ned varit sent pga snöandet i Stockholm. Vi startade nästan en halvtimme sent och blev ytterligare försenade pga snöskottning av landningsbanan på Bromma. Sen var flyget upp till Umeå också lite sent. Efter att vi gått ombord så skulle planet först tankas, sen var det problem med avisningsutrustningen som försenade ytterligare, nåja jag somnade och märkte inte ens när vi lyfte!!

Som norrbottning borde man förstås inte ens bli förvånad över att det blir problem för 08:orna så fort det kommer lite vitt på marken 😉

Idag lördag har det äntligen börjat snöa här i Umeå! Troy som aldrig sett så mycket snö förut verkar vara överlycklig! Jisses så han kutade omkring när vi var ute i skogen mitt på dagen idag, och då hade det precis börjat snöa. Han var så upptagen att han inte ens ”hann” med att försöka få igång nåt bus med mig…. (vissa stunder är han helt hopplös med att skälla och hoppa).

Senare idag när vi gick ut och det faktiskt kommit rätt mycket snö så vill han bara kuta omkring och tugga i sig så mycket snö som det bara går – vilket jag inte tycker är särskilt bra eftersom det gör honom kissnödig lite senare och vi bor ju så att det är inte ”bara” att släppa ut honom och tömma blåsan…

Idag har jag börjat leta rätt på lite draghunds- och skidgrejer. Nästa helg är det UDHK-läger i Klimpfjäll så det är dags att valla skidor mm. Hittade bla de dragselar jag har, testade att sätta ”den minsta” på Troy – och han accepterade nästan direkt, men så är han ju numera van att ha reflexselen. Kolla så stilig han blev, poserade dessutom hur snällt som helst: