Oj vad tiden går fort – dagar blir veckor…. Efter tre veckor som husboende så börjar vi ha fått det mesta i ordning – gardiner och lite tavlor uppsatta. Fast det finns förstås lite kartonger kvar att packa upp, de tar liksom aldrig slut…. Men otroligt skönt att ”bo på marken” och kunna gå ut på en gård utan att först åka hiss eller behöva ”trängas” med andra. Bara en sån sak som att plantera om blommor blev genast mycket enklare! Tack vare tilläggsisolering och nya fönster är huset så tyst att man varken hör regn eller bilar på vägen, förutom om man är ute förstås – då är det lite ”ekande” ljud här på gården.

Det här huset har inte haft någon åretruntboende på flera år och det märks ute i trädgården, jisses så gräs det växer överallt! När vi kom hit så såg man knappt att det fanns ”trädgårdsland” med lite blommor, och även en liten damm – men nu syns det utan att man måste leta! Gräset var så långt och tjockt att det inte gick att klippa hur lätt som helst, sambon har handdragit bort en del och sen har vi kört bort lass på lass med skottkärra.

Nu i helgen hade vi besök av mina föräldrar som hade med sig sin ”partner” (stor och bred trimmer) som klarade av att klippa gräset och tog lite bredare än vad en liten ”grässax” klarar av, med deras hjälp hann vi röja mycket under helgen. Det är ännu kvar en massa vildvuxet gräs mm speciellt ut mot vägen, men själva gården och kring infarten så är det betydligt mer ansat nu.

Under helgen hann vi även med lite utflykter. Lördag till Ammarnäs där vi var upp på Potatisbacken och sen bort till Vindelåforsen där vi fikade. Efter det en tur upp till Blomster-Lottas trädgård och innan hemfärd en snabbvisit vid Tjulträsket. På söndag var det också fint väder och då tog vi en tur till Nalovardo, körde bil upp till toppstugan och gick sen upp på fjället. Man har ju verkligen milsvid utsikt därifrån! Lite fika där uppe innan hemfärd.

Idag har vi dessutom fått modemet från Telia så nu har vi Internet hemma 🙂 vilket är trevligt då mobilerna knappt har täckning inomhus…

hostfarger-nalovardo-7sep   tradgarden-sep-2014
dimmig-morgon-7sep   potatisbacken-ammarnas-6sep