f-n vad de skitar ned där de sitter och bygger bo! Nu verkar de ha flyttat härifrån för vintern så idag tog jag tag i att städa upp efter det som de skitat ned kring vår ytterdörr. En hink med vatten och Ajax plus en grov rotborste, sen lite finlir med en trasa, faktiskt oväntat lätt att få bort tack vare plåtfasad.

Igår letade vi fram husets dränkbara smutsvattenpump och lyckades få tömt ut det mesta av vattnet som fanns i den lilla dammen på tomten. Undras hur många gånger vi fått tömma hinken om man handtömt? Konstaterade efteråt när jag stoppade ned pumpen i en 10-litershink att den tömdes på bara någon sekund.

I helgen har det också blivit ”beboeligt” i det rum som vi kallar kontoret, de stora kartongerna är tömda och bortplockade. På plats finns en ny/begagnad bokhylla och sen fick även byrån flytta in för att även i fortsättningen vara förvaring för lite mössor och handskar.

Det STORA som annars hänt under veckan är att rörmokaren och snickaren har varit hit. Vi har ju inte kunnat använda toaletten på övervåningen pga läckage. Nu är lite av väggen i källartrappen uppbruten och nya avloppsrör på plats. Återstår för snickaren att bygga igen hålet, frågan är hur mycket av träet som behöver bytas ut – det finns en del som är både murket och mögelangripet 🙁 (just nu känns det ganska skönt att bara hyra huset).

Förra söndagen var jag och Troy till Ammarnäs och gick på fjället någon timme. Han fick vara lös och träna på att söka fågel, det börjar väl gå lite bättre och bättre och jag måste säga att det är en speciell känsla när man märker att han känner någon intressant doft. Hittade dock ingen fågel, och jag hade inte ens bössa med (något som finns på borde-skaffa-listan). Skönt att vara ute några timmar trots lite blåst, det börjar vara fina höstfärger nu!

Röd rönn 21 sept

Ammarnäsfjällen 14 sept Troy spejar Ammarnäsfjällen 14 sept

Gamla avloppsrör aug 2014 Nya rör under trappen

Dränkbar smutsvattenpump Slangen sprutar vatten från dammen