Igår var det vintersolståndet så nu ska dagarna börja bli längre igen! Jag hoppas att det även innebär en vändning för vädret – det är ju bara för bedrövligt (jag skulle helst vilja använda många hårdare ord som är mer sanningsenliga, men då blir nog tungan svart och ramlar av) just nu – mycket värre kan det inte bli: barmark förutom där det ligger ojämn, blöt is, plus att det spöregnar! Idag har det då inte varit i närheten av dagsljus, dimma på fm och sen blev det duggregn och sen bara värre och värre. Förutom att man ska hålla sig på benen själv så ska man se till att hundarna gör det, framförallt då Rasmus som inte är nån ungdom längre….

Trots allt så har det äntligen blivit dags för jullov, förhoppningen är att där det ska tillbringas finns både snö och minusgrader och kanske också skidspår 🙂 Slappande och avkoppling från jobb och vardag, träffa nära och kära. Äta god mat och en massa sött som hör julen till. Komma tillbaka med nya krafter och förhoppningsvis ett vitt Umeå?!?

Redan om mindre än fyra veckor är det tänkt att det ska vara SM-vecka här i Umeå, draghund är en av sporterna. Jag vet inte om jag och Ayla kommer att vara färdiga för att tävla milen då, men planen är att starta både i lina och i combined. Båda klasserna är 10 km och i combined kör man först 5 km med pulka sen går man in i depå och kopplar loss och kör de sista 5 km i lina. Har inte provat att tävla det än, men finns det bara snö så hinner vi träna lite på bytet i depån… Klicka här för att komma till SM-veckans blogg. I dagsläget finns inte snö, men skidförbundet tar beslut om tävlingarna 6 jan och innan dess kanske det hunnit komma snö eller åtminstone minusgrader så att de kunnat köra snökanonerna.

SMveckan2014logo