Han bor fortfarande kvar hos oss. Det var några som hörde av sig om att överta honom, och alla kändes som tänkbara, men jag fastnade för en kille som håller på och flyttar till Lycksele som vill jaga med honom. Han har haft vorsteh ”av samma typ” som Troy så han är van att handskas med arbetsvilliga hundar. Han verkar också aktiv med lite andra, blandade aktiviteter. Planen är att vi ska träffa honom nästa helg och om både vi och han tycker det känns (fortsatt) bra så ska han ta honom på prov. Om det skulle skita sig så har jag en till jägare i mellansverige på kö.

Nu under tiden så tar jag bara med Troy på såna aktiviteter som funkar för oss tillsammans, så att vi kan ha kul i stället för att bråka. Vi har varit och gått i skogen några gånger, och jag lyckades skrämma iväg några tjädrar när Troy stod och luktade, men jag tog några steg ”åt höger”. De satt uppe i träden och jag hann bara se skymten av den första, men hörde två till lyfta strax efteråt… FLOPP FLOPP

Troy har fått vara med på draghundsträningarna vi haft i Sorsele. Några gånger har en kompis kört honom, och en gång körde jag honom själv men hade en (för honom okänd) handler till hjälp. Inga långa sträckor, men det har i alla fall varit kul. Måste erkänna att det känns att det är lite annan fart och kraft när han drar än när man kör Ilo samma sträcka….

Det luktar spännande…

Matte – här har det varit nåt!