Åh så kul att det går att åka skidor – nu när snön fallit vill jag inte vara ute och springa, och på löpband är ju bara så tråååååkigt. I måndags hörde jag att elljusspåret skulle vara preppat så jag åkte dit efter jobbet på tisdag. Även om det var lite tunt med snö och rätt hårt så gick det riktigt bra att åka, hårdheten gjorde att det gled rätt så bra. Nästa besök där blev i torsdags och då fick även Ilo följa med. Han tycker det är så kul och fattar vad som ska hända även om jag aldrig varit där med skidor, men vi körde ju kickbike på samma ställe så han gick igång direkt. Körde två varv så att han får träna lite på att varva. Det var några skidåkare där så vi fick även prova på att köra om dem – det gick galant.

I fredags kom det mer snö så idag var det dags för skidåkning på Holmen Runt – drygt 6 km spår på isen (nära land) runt holmen inne i Sorsele. Jag var lite orolig att det skulle vara tungåkt efter snöfallet, men det gick ju som en dans. Körde två varv och lyckades hålla ett ”lagomt” tempo så att jag kunde köra på treans växel hela tiden. Sen när jag kom hem och kollade på träningsdatan så ser jag att Garmin anser att mitt pass var ”Överdriven träning” och att jag måste tänka på att vila?!? Stämmer inte alls med känslan i kroppen så den kommer att få bestämma 😉

Planen är att både köra med Ilo och att åka skidor själv i morgon, får väl se sen hur mycket snö det kommer under veckan.

Ilo vilar när jag är hem och äter lunch